Објекти

Сеопфатна центар Авто meres Picatto пети е опремен со технологија која Ви овозможува да се опорави и рециклирање на материјали од возила, што резултира со значително намалување на влијанието врз животната средина и значително користење на ресурсите. Крути систем на контрола кој има, спречува загадување на почвата како киселина отпад, масла, антифриз, итн. На растенијата, ако јаз во дос опремени:

Производство на површина: почви карактеризира со употреба на шахти водонепропустлива и запечатени за собирање разливи.

Логистика зона: оваа област ги вклучува и магацин и канцеларии. Долниот приземјето на магацин е водонепропустлива.

Прием делот за возило, провери и издавање на сертификат за уништување за подоцна, вршење на ниска возило.
Област каде што тие се продолжи кон отстранување на токсичните течности и цврсти материи загадувачи ( батерии, масло, антифриз, хидраулично масло, valvulina промени и диференцијална групи). Во непосредна близина на оваа секција е отпад соба каде што се чуваат за собирање од страна на менаџерите, исто така, водонепропустлива autorizados.Ésta соба и секој тенк или тапан почива на истури conteción водонепропустливи. Заедно со јама области се не-токсичен отпад, користат за селективно поделба на рециклирачки материјали не еднократно (Пластика, метали, текстил, алуминиум,итн ..) складирање и дополнителна наплата од страна на специјализирани менаџери.
Овој дел има селективен отстранување на возилото. Поделба на материјали и делови кои ќе бидат пренаменети и материјалите или деловите да бидат рециклирани. Фабриката има две кутии опремени со сите неопходни безбедносни системи за ублажување на било вонредна состојба или несреќа.

Делот посветен на анализа на материјалите или деловите еднократно. Делови кои не помине оваа проверка ќе биде, добро дизајниран за да продавница за поправка или реконструкција, Додека цел намалување за употреба во иднина поправки, испратено или полномошникот.

Посебен дел за преглед, поправка и реконструкција на делови. Во оваа област е перење, составена од голем капацитет индустриска машина за перење опремени со модерна циркулација на вода систем и поделба на масла студени и во топли, и перење соба за кабини, која вклучува сопствени масло сепаратор.

Овој дел е посветен на класификација и каталогизација на делови преку компјутерски систем специјално дизајнирана да ги задоволи нашите necasidades и клиент. Нашиот магацин е поделена на четири нивоа за лесно складирање по потекло, големината и видот.

Шалтерскиот, обработка на нарачки, административни и еколошки, набавки и продажби.

 

Сите процеси се управувани од страна на еден софистициран компјутерски систем за контрола интегрирана, PICATTO AUTOMERES вртење на најголемите компјутерски делови продавница се користи во Европа.